Зустрічай новинку із самісінької Канади

25.03.2020

Пропонуємо скуштувати нову страву із самісінької Канади
Тільки у Івано-Франківську

Друзі, пропонуємо скуштувати нову страву із самісінької Канади

Паутін (фр. Poutine) — квебекська національна страва із смаженої картоплі фрі, подрібленого сиру та соусу. Набула популярності у цілій Канаді.

Паутин винайдено у сільських районах Квебеку у 1950-ті роки.

Згідно з найпоширенішою версією, це сталося у ресторані Le Lutin qui rit («Лютен, що сміється») у містечку Варвік регіонального муніципалітету Атабаска (Центр Квебеку).
За легендою, у 1957 клієнт на ім'я Едді Льєнесс  попросив власника ресторану Фернана Ляшанс покласти порцію сиру та порцію смаженої картоплі до того самого пакету. Ляшанс відповів: «Ça va faire une maudite poutine» («Вийде офігенний паутін»); «poutine» означало «дивна мішанина»

 

Інші новини